Cheatday

Two types of Chocolate Chip Cookies

Voor mensen die (net zoals ik) niet kunnen kiezen.
Dan maak je gewoon double en gewone chocolate chip cookies tegelijkertijd!

Ingrediënten (voor +/- 8 grote koeken):

Droge mix

  • 200 gram Patentbloem
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel bakingsoda
  • 1 theelepel zout
  • ¼ Cup Cacaopoeder
  • +/- 90 gram chocolade stukjes (Ik heb iets meer dan een halve pure Tony’s Chocolonely gebruikt en in grove stukken gehakt.)

Natte mix

  • 100 gram vegan gesmolten boter
  • 50 ml ongezoete havermelk (Of een andere plantaardige melk.)
  • 200 gram lichte basterdsuiker (Je kan voor de double chocolate cookies ook donkere basterdsuiker gebruiken.)
  • 1 eetlepel koffie
  • Extra: Vanillepoeder of vanillesuiker

Bereiding 1 uur:

  • Je hebt 4 bakjes (met twee deksels of vershoudfolie) nodig om de ingrediënten in te mixen.

  • Verdeel de: bloem, bakpoeder, baking soda en zout in 2 bakjes en mix het goed door elkaar.
    Per bakje: 100 gr bloem, 1/8 theelepel bakpoeder, ¼ theelepel baking soda en ½ theelepel zout.
  • In één van de twee bakjes mix je de cacaopoeder erbij.

  • Verdeel de: gesmolten boter, havermelk, basterdsuiker en de vanille in 2 andere bakjes en mix het goed door elkaar.
    Per bakje: 50 gr boter, 25 ml havermelk, 100 gr basterdsuiker en de vanille.
  • In één van de twee bakjes mix je de koffie.

  • Mix de droge ingrediënten (zonder de cacao) langzaam bij het bakje met de natte ingrediënten (zonder de koffie).
  • Mix nu de droge ingrediënten (met de cacao) langzaam bij het bakje met de natte ingrediënten (met de koffie).
  • Verdeel nu de chocolade stukjes in de 2 bakjes en mix het goed door de rest.
    Per bakje: 45 gr chocolade.

  • Plaats de twee bakjes met een deksel of vershoudfolie in de vriezer voor +/- 15 minuten.
  • Verwarm de oven op 170 graden (Gebruik niet de hete lucht functie).
  • Haal de bakjes uit de vriezer en haal uit elk bakje +/- 4 balletjes. Plaats deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Plaats de bakplaat voor +/-15 minuten in de oven.
  • Wacht totdat de koekjes afgekoeld zijn voordat je ze gaat eten (of plaats ze net als mij in de koelkast als je niet te lang wil wachten.)

Geef een reactie