Eén van onze lievelings gerechten van de afgelopen tijd! Erg lekker, makkelijk en snel klaar.
Ingrediënten (voor 2 a 3 personen):
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 blik tomatenblokjes
- 1,5 eetlepel pindakaas
- 400 gram spinazie
- Groot handje (gezouten) pinda’s
- 1 eetlepel (Verstegen) ras el hanout
- 200 gram bulgur
- 1 limoen
- Extra (maar niet meer whole food!): Beyond Meat Meatballs (of Beyond Meat burger of gehakt in balletjes rollen kan ook)
Bereiding +/- 30 min:
- Snij de uien in dunne halve ringen en de paprika in dunne repen.
- Verhit een wokpan of grote koekenpan met een laagje water. Bak hierin de uien en paprika voor ongeveer 5 minuten.
- Kook ongeveer 1 liter water en voeg dan de bulgur toe. Kook deze ongeveer 10 minuten en giet deze hierna af.
- Voeg de tomatenblokjes, de pindakaas en 150 ml water toe aan de uien en paprika. Roer het geheel goed door.
- Voeg nu de spinazie toe en de pinda’s. Zet een deksel op de pan.
De pinda’s kunnen ook op het eind toegevoegd worden. Alleen zijn de pinda’s dan iets harder. Bijvoorbeeld als er kleine kinderen mee-eten die nog kunnen stikken in noten. - Maak je gebruik van de Beyond Meat Meatballs, snij deze dan is 3 stukken en bak deze in een klein koekenpannetje totdat ze een beetje bruin zijn geworden. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Als alle spinazie geslonken is voeg je de ras el hanout toe aan de stoof en is de stoof klaar.
- Pers limoen uit en roer de sap door de bulgur heen.
- Schep wat bulgur op je bord en daarnaast serveer je de stoof (met of zonder de balletjes er doorheen).