Ingrediënten (2 personen):
- 10 rijstvellen
- 1 geperste tofublok
4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sriracha - 2 paprika’s
- Halve komkommer
- 1 of 2 avocado’s
- 3 grote wortels
- 100 gram rijstnoedels
Pindasaus ingrediënten:
- 4 eetlepels pindakaas
- 8 eetlepels plantaardige melk
- 2 eetlepels ahorn siroop
- 1 eetlepel sojasaus
- Theelepel knoflookpoeder
- Theelepel gemberpoeder
Bereiding +/- 45 min:
- Snij de tofu ik lange dunne repen en marineer deze in de sojasaus en sriracha.
Bak de tofu hierna in een pan aan alle kanten. - Snij de paprika, komkommer en avocado in dunne lange repen.
- Kook de rijstnoedels volgens de verpakking en giet deze hierna af met koud water zodat de noedels niet gaan plakken.
- Rasp de wortels.
- Pak een grote koekenpan en vul deze met warm/heet water. Voeg één rijstvel toe aan het water en als deze zacht genoeg is haal je het vel uit het water en leg je het op een bord. Voeg gelijk een nieuw rijstvel toe aan de pan.
- Vul de rijstvel met (een deel van) alle ingrediënten en niet te vol.
Vouw dan de korte kanten als eerst naar binnen en dan de zijkanten strak over de groente heen, zodat alles goed dicht zit. Dit gaat helaas niet altijd even goed, dit is iets om even te oefenen. - Ga door totdat alle ingrediënten op zijn en alle rijstvellen gevuld.
- Maak nu de pindasaus door alle ingrediënten van de saus te mixen. Wil je de saus dunner? Voeg dan meer plantaardige melk toe.
Dippen maar!