Cheatday, Uit de keuken

Zoete zadenkoeken

Ingrediënten (6 koekjes):

  • 2 eetlepels vegan boter
  • ¼ cup Ahornsiroop
  • ¼ cup kokosbloesemsuiker
  • Een beetje zout
  • 1/3 cup pompoenpitten
  • 1/3 cup gepelde hennepzaad
  • 1/3 cup havermout

Bereiding +/- 20 min:

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Verwarm een klein steelpannetje met de volgende ingrediënten: de vegan boter, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker en het zout. Blijf roeren en na enkele minuten is de kokosbloesemsuiker opgelost in het geheel. Haal de pan dan van het fornuis om een beetje af te koelen.
  • In een blender mix je de volgende ingrediënten even kort: pompoenpitten, gepelde hennepzaad en de havermout. Mix het geheel niet te lang, het moet geen meel worden. Net wat kleinere grove stukken is perfect.
  • Mix (met een lepel) de zadenmix met de vloeibare suiker.
  • Maak nu 6 ronde koekjes uit deze mix en plaats deze op een bakplaat met bakpapier.
    Druk de koekjes niet plat, ze worden vanzelf platter in de oven. Hou genoeg ruimte tussen de koeken.
    Bak de koekjes voor 10 minuten. Let goed op dat ze niet verbranden.

 

  • Tip: Je kan deze koeken ook maken met kokosolie. Vervang dan de vegan boter met twee eetlepels kokosolie. Hierdoor wordt de koek platter en knapperiger. Bak ze dan 12 minuten in plaats van 10 minuten.