Ingrediƫnten (voor 2 a 3 personen)
- 2 potten kikkererwten
- 2 a 3 courgettes
- 15 eetlepels ongezoete soja yoghurt
- 15 theelepels tahini
- Snufje zout
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 limoen
- 3 a 4 gram gedroogde munt (op gevoel)
- 250 gram rijst
Bereiding +/- 50 min:
- Verwarm de oven op hete lucht op 200 graden.
- Giet de kikkererwten af, leg ze op een bakplaat met bakpapier. De kikkererwten moeten ongeveer 45 minuten de oven in.
- Snij de courgettes in de lengte doormidden en daarna in dunne plakjes.
Leg de courgette op een andere bakplaat met bakpapier. Deze kunnen de oven in boven de kikkererwten. Zet de oven alleen op de normale stand en niet op hete lucht. - Na 25 minuten is de courgette klaar, haal deze uit de oven. Ze de oven nog even op hete lucht totdat de kikkererwten klaar zijn.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Stop de volgende ingrediƫnten in een blender:
– soja yoghurt
– tahini
– snufje zout
– knoflook in stukjes gesneden
– paprikapoeder
– de sap van de limoen
– 2/3 van de courgette uit de oven
Mix dit tot een gladde saus. - Roer de munt en de helft van de kikkererwten door de rijst. Verdeel de rijst over de borden.
- Verdeel de overige courgette en kikkererwten over de rijst en serveer met de saus.