Healthy snacks

Gezond bananenbrood

Een combinatie tussen brood en cake, gezoet met alleen banaan en dadels. Ideaal voor kleine kinderen die (nog) geen suiker eten maar je wel een plakje cake wil geven.

Ingrediënten (voor 1 kleinere cakevorm):

  • 4 bananen
  • 5 zachte dadels (meer is mogelijk als je het zoeter wil hebben).
  • 200 ml plantaardige melk
  • Mespuntje vanille
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 280 gr volkoren meel
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Halve theelepel bakingsoda
  • Snufje zout
  • 2 theelepel kaneel

Bereiding +/- 1 uur 15 min:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Bekleed de vorm met bakpapier.
  • Pak een blender of een keukenmachine en doe hier de volgende ingrediënten in:
    – 3 bananen (1 bewaar je voor bovenop)
    – zachte dadels (dadels nog hard? –> laat ze in een bakje met water minimaal 30 minuten weken)
    Snij de dadels in kleine stukjes en gooi de pitten weg.
    – plantaardige melk
    – vanille
    – appelazijn
  • Mix het geheel totdat de dadel stukjes (bijna) niet meer zichtbaar zijn.
  • Meng in een grote kom de volgende ingrediënten:
    – volkoren meel
    – amandelmeel
    – bakpoeder
    – bakingsoda
    – zout
    – kaneel
  • Voeg nu de vloeibare ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Roer dit goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Snij de laatste banaan in de lengte doormidden en druk deze bovenop het beslag.
  • De cake kan nu voor 55 minuten in de oven.
  • Deze cake is in de koelkast 5 dagen houdbaar.

Geef een reactie