Ingrediënten (+/- 2 a 3 personen)
- +/- 750 gram aardappelen
- 2 uien
- 4 grote knoflooktenen
- 1/3 potje AH Kerrie gemalen
- 400 ml water
- 1 bouillonblokje
- 1 Adjuma peper
- 450 a 500 gram (diepvries) sperziebonen
- 1 pakje Vegetarische Slager Vegan kipstuckjes of 1 blok tofu
- 1 pak wraps
Bereiding +/- 40 min:
- Schil en was de aardappelen en snij deze in kleine hapklare stukken.
- Snij de uien en knoflook fijn en bak deze een aantal minuten in wat olie (of in een laagje water). Doe dit in een grote pan incl. deksel.
- Voeg de helft van de kerrie kruiden toe aan de uien en blijf roeren.
- Voeg de aardappelen, water, rest van de kerrie kruiden en een verkruimeld bouillonblok toe en roer alles goed door.
- Nu voeg je de Adjuma peper in zijn geheel toe en zet de deksel op de pan.
- Bak de aardappelen voor ongeveer 20 minuten en roer om de zoveel tijd. Proef na 20 minuten of de aardappelen gaar zijn.
- Snij ondertussen de kipstuckjes in kleine stukken en bak deze met een klein beetje olie.
Of wil je liever Whole food? Pers dan de tofu en snij deze in kleine stukken.
Marineer de tofu in een klein beetje sojasaus en bak deze voor +/-20 minuten in de grillstand van de oven. Halverwege roer je de tofu even door zodat de andere kant ook knapperig wordt. - Kook ondertussen de sperziebonen voor 10 minuten.
- Haal de Adjuma peper uit de pan, als de aardappelen klaar zijn.
- Serveer de aardappelen, kipstuckjes/tofu en de sperziebonen op een wrap.